“Bailando por un Sueno” и “Cantando por un Sueno” са две от най-трогателните и емоционални предавания, покорили цяла Латинска Америка и редица държави в Европа.

В шоу програмите са участвали повече от 700 човека от цял свят – всеки със своята съкровена мечта и най-важното - готов на всичко, за да я сбъдне.

А мечтите на всички участници са най-различни - лечение на болни роднини, построяване на приют за бедни, закупуване на протеза, операция на глухонеми родители. Нещото, което обаче ги обединява, е устрема на мечтателите и желанието им да осъществят своите копнежи. Защото всички мечти са големи, а тяхното сбъдване може да промени изцяло живота на много хора.

В Румъния вече са излъчени девет сезона от това невероятно шоу, в които са участвали някои от най-популярните звезди, помогнали за осъществяване на мечти, като построяване на танцова зала за глухонеми деца, операция на най-добър приятел, лечение на собствено дете или парична сума за осигуряването на един по-добър живот.

В Аржентина един от участниците танцува за построяването на път до училището в планината, където преподава. Друг иска да помогне за ин-витро за сестра си, чийто съпруг страда от рядка болест и не могат да имат деца. Трети пък участва, за да осигури ремонт на театъра, където преподава, а четвърти, за да ремонтира къщата на баба си и дядо си, където самия той е израснал в мизерия.

В друга държава, от където и стартира шоуто – Мексико, мечтите също са най-разнообразни. От реновиране на манастир и обзавеждането му, до построяване на дърводелска работилница, която ще финансира семейството му или операция на сляпа племенница.

В Чехия обикновените хора също мечтаят за редица неща: да помогнат за ремонта на дом за изоставени деца, да финансират лечението на болни деца или просто да върнат родителите си от чужбина.

Мечтите на участниците са необятни и стигат до желания от типа на закупуване на превозно средство за парализиран приятел, разширяване и обособяване на столова към църквата за бедни хора или пък запознанство с бившия бразилски футболист и настоящ треньор Луис Фелипе Сколари.

Всеки има мечти – важното е да продължаваме да мечтаем и разбира се да не спираме да се борим за тяхното осъществяване